2022 első EMOK-rendezvényeként január 20-án került megrendezésre a szokásos Kutatásmódszertani Workshop, a tavalyi workshophoz hasonlóan ezúttal is online platformon. A több mint 30 résztvevő a workshop keretében betekintést nyerhetett a kiemelkedő nemzetközi kutatások, publikációk sikertényezőibe, kétféle aspektusból is.

A kiváló kutatók és kiemelkedő publikációk sikertényezői – a nemzetköziesedés útján.

2022. január 20.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban merült fel kérdésként, vajon mi kell ahhoz, hogy valaki nemzetközi szinten is jó kutatóvá váljon? Vajon mi a sikeres nemzetközi kutatásokat végző kutatók titka? Milyen feltételek, képességek, együttműködések szükségesek egy nemzetközi kutatási karrier megvalósításához? Hogyan lehet láthatóságot szerezni? Milyen pályázati lehetőségeket érdemes figyelni? Hogyan lehet jó kutatási témát találni? Milyen eszközök (szoftverek) tudják segíteni a publikációs munkánkat? Mi a referenciakezelőszoftverek haszna és miként használjuk őket? 2022-ben az EMOK kutatási workshop ezekre a kérdésekre keresi a választ.

A Magyar Tudományos Akadémia Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya Gazdálkodástudományi Bizottság Marketingtudományi Albizottságának következő szakmai programja 2022. február 2-án, szerdán kerül megrendezésre. A nonbusiness marketing témájú workshop a non-profit marketingben kialakult trendekre, a hazai kutatási és felsőoktatási gyakorlatokra fókuszál, ahol folytatnánk a korábbi workshopokon kialakult diskurzust.

Dátuma: 2021.11.25. csütörtök reggel 9 órától
Helyszíne: online platformon keresztül
Az eseményen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött!

Témája: Nagyjából nyolcszázezer magyar hallgat heti rendszerességgel podcast műsorokat.
Kik, miért és hogyan hallgatják ezt az újabb típusú, on demand audiomédiát? Hogyan érdemes megjelenni podcastek környezetében?

2021. június 25-én az IAB Hungary képviselői egy rendkívül érdekes és hasznos workshopot tartottak „Analitika és mérési trendek, avagy miért lesz izgalmas a 2021-es év az online mérések terén!” címmel. A workshop előadásairól és a kerekasztal-beszélgetésről készült videókat és prezentációs anyagokat ezúttal elérhetővé tesszük a szélesebb közönségnek is, így azok is bővíthetik analitikai ismereteiket, akik lemaradtak az eseményről, ugyanakkor a résztvevők is felfrissíthetik az emlékeiket.