Az EMOK az idei évtől olyan kurzusok, workshopok szervezését kezdi meg, amelyek elősegítik az oktatási és kutatási tapasztalatok cseréjét, képességeink fejlesztését. Ennek első lépéseként oktatás-módszertani kurzust indítunk. Továbbképzésünk során néhány, a hagyományos oktatási keretek között jól alkalmazható, az oktatási folyamatba hatékonyan integrálható digitális eszközöket, alkalmazásokat mutatunk be géptermi gyakorlási lehetőséggel.

 A magyar felsőoktatás meglehetősen gyors és bizonytalan környezeti változásoknak kitéve működik. A változó környezethez való alkalmazkodási kényszerek folyamatosan módosítják a felsőoktatás szereplőinek motivációit, attitűdjét, érdek- és értékrendszerét, preferenciáit. 

Az erőteljes adaptációt kikényszerítő tényezők egyike a digitális generáció tagjainak tömeges megjelenése a felsőoktatásban. A generációs jellemzők rányomják bélyegüket a tanulási- tanítási folyamatokra. A digitális generáció felsőoktatásban lévő képviselői az másként tanulnak, másként figyelnek, másként keresik és dolgozzák fel az információkat, érzékelik a problémákat, más módszerekkel, máshol keresik azok megoldását. Ezért a korábbi oktatási formák, módszerek nem hatékonyak a számukra. Szükségessé vált a módszertani megújulás. Továbbképzésünk során néhány, a hagyományos oktatási keretek között jól alkalmazható, a digitális eszközöket az oktatási folyamatba hatékonyan integrálható alkalmazást mutatunk be gyakorlási lehetőséggel.

Időpont: 2016. április 29. 9.30-14.30

A helyszín: Budapest Corvinus Egyetem. 

Egyesületi tagoknak a képzés ingyenes.

Mindenki másnak 3000 Ft, amelyet, ha kívánnak az Egyesületbe belépni, tagdíjként elszámolunk.