Az idei évben a már jól ismert PhD kollokviumot további, célzottan a PhD hallgatóknak szánt programokkal bővítjük, így a konferencia első napján, augusztus 24-én, szélesebb körben várjuk a fiatal kollégákat.

A PhD kollokvium a résztvevő fiatal kutatók számára többet nyújt egy konferencián vagy workshopon tartott előadásnál, mivel alaposabb és részletesebb visszajelzést kaphatnak az általuk benyújtott anyagról a szakma neves kutatóitól (mentoroktól). A PhD kollokviumra jelentkező PhD-hallgatók és doktorjelöltek doktori kutatásaikhoz kapcsolódó kéziratot nyújtanak be, melyet kijelölt mentorok értékelnek előzetesen. Ezt követően, a helyszínen 20-25 perces prezentációt kell tartaniuk a kijelölt mentorok előtt, amit10-15 perces vita követ.

Fontos kiemelni, hogy a PhD kollokvium résztvevői számára is lehetővé tesszük a konferencia-kiadványban való megjelenést. Számukra ugyanazok a tartalmi és formai követelmények a mérvadók, mint a konferenciára jelentkezők számára. Ennek értelmében a jelentkezéskor ugyanazok a határidők érvényesek, mint a konferencia többi szekciójánál. A legjobbnak ítélt előadás számára publikálási lehetőség biztosított a Marketing&Menedzsment folyóiratban.

A PhD kollokvium mellett kutatói workshopon szenior kutatók bevonásával vitatjuk meg a PhD hallgatók számára releváns témákat (hatékony publikálási módszerek, nemzetközi kutatási hálózatba való bekapcsolódás lehetősége, modellépítési és kutatásmódszertani gyakorlatok stb.).

Az első napot az immár hagyománnyá vált II. EMOK-PhD borozó, közösségi program zárja.