Az EMOK konferenciákra elkészített tanulmányokból számos esetben később magas minőségű publikáció született MTA A besorolású vagy Q1-Q3 minősítésű folyóiratokban. Ezeket a tanulmányokat, illetve a belőlük elkészült folyóiratcikkeket egyfajta best practice-ként mutatjuk be jövőbeli konferenciarésztvevőink számára. Amennyiben rendelkezik a fenti kritériumoknak megfelelő cikkel, kérjük, küldje el az eredeti tanulmány és a folyóiratcikk bibliográfiai adatait (a lap tudományos minősítésével együtt) az elnokseg@emok.hu címre.
Eredeti EMOK tanulmány | Megjelent szakcikk | Újság besorolása |
---|---|---|
Moreno, Frau; Keszey, Tamara (2022): Agri-food firms’ attitude toward digital data exploitation in the product development. In: Piskóti István, Nagy Szabolcs, Nagy Katalin (szerk.): Transzformatív Marketing - Társadalmi és üzleti kihívások integrált marketing-megoldásai. Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet: Miskolc, p. 12. | Moreno, Frau; Moi, Ludovica; Cabiddu, Francesca; Keszey, Tamara (2022): Time to clean up food production? Digital technologies, nature-driven agility, and the role of managers and customers. Journal of Cleaner Production, 377, Paper: 134376, https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2022.134376 | Q1, SJR: 1.921 |
Agárdi, Irma; Alt, Mónika Anetta (2021): Generational differences in the acceptance of NFC mobile payment: A comparative study between Generations X and Z. In: Mitev, Ariel; Csordás, Tamás; Horváth, Dóra; Boros, Kitti (szerk.): "Post-traumatic marketing: virtuality and reality" – Proceedings of the EMOK 2021 International Conference. Corvinus University of Budapest: Budapest, p. 60. | Agárdi Irma, Alt Mónika Anetta (2021): A mobiltárca elfogadásának generációs különbségei: az X és Z generáció összehasonlítása. Statisztikai Szemle, 99(11), 1049-1079. https://doi.org/10.20311/stat2021.11.hu1049 | Gazdaságtudományi Doktori Minősítő Bizottság: A hazai |
Agárdi, Irma; Alt, Mónika (2022): Do digital natives use mobile payment differently than digital immigrants? A comparative study between generation X and Z. Electronic Commerce Research, https://doi.org/10.1007/s10660-022-09537-9. | Q1, SJR: 0.68 | |
Fehér András, Kovács Bence, Boros Henrietta Mónika, Szakály Zoltán (2021): Az egészséges táplálkozás szubjektív megítélése az egyetemisták online és offline információkereső magatartását illetően. In: Mitev, Ariel; Csordás, Tamás; Horváth, Dóra; Boros, Kitti (szerk.): “Post-traumatic marketing: virtuality and reality” - Proceedings of the EMOK 2021 International Conference. Corvinus University of Budapest: Budapest, pp. 357-366. | Fehér, András; Véha, Miklós; Boros, Henrietta Mónika; Kovács, Bence; Kontor, Enikő; Szakály, Zoltán (2021): The relationship between online and offline information-seeking behaviors for healthy nutrition. International Journal of Environmental Research and Public Health, 18(19), 10241. https://doi.org/10.3390/ijerph181910241 | Q2, SJR: 0.664 |
Berencsi Alexa (2020): Az energia- és sportitalok fogyasztói és szakértői megítélésének netnográfiai vizsgálata. In: Ercsey Ida (szerk.): Marketing a digitalizáció korában: Az Egyesület a Marketing Oktatásért és Kutatásért XXVI. Országos Konferenciájának előadásai. Széchenyi István Egyetem: Győr, pp. 415-426. | Berencsi Alexa, Fehér András (2020): Az energiaitalok fogyasztói és szakértői megítélésének kvalitatív elemzése. Táplálkozásmarketing, 7(2), 51-63. https://doi.org/10.20494/TM/7/2/4 | IV. Agrártudományok Osztálya: A |
Berezvai Zombor, Agárdi Irma, Szabolcsné Orosz Judit (2019): A digitális innovációk hatása az élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatok teljesítményére. In: Veres Zoltán, Sasné Grósz Annamária, Liska Fanny (szerk.): Ismerjük a vevők? A vásárlás pszichológiája - Az Egyesület a Marketing Oktatásért és Kutatásért XXV. Országos Konferenciájának előadásai. Pannon Egyetem: Veszprém, p. 626. | Berezvai Zombor, Agárdi Irma, Szabolcsné Orosz Judit (2019): A digitális innovációk hatása az élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatok teljesítményére. Statisztikai Szemle, 97(10), 915-932. https://doi.org/10.20311/stat2019.10.hu0915 | Gazdaságtudományi Doktori Minősítő Bizottság: A hazai |
Foltin Bianka (2019): Fiatal versenysportolók étkezési szokásainak vizsgálata. In: Veres Zoltán, Sasné Grósz Annamária, Liska Fanny (szerk.): Ismerjük a vevők? A vásárlás pszichológiája - Az Egyesület a Marketing Oktatásért és Kutatásért XXV. Országos Konferenciájának előadásai. Pannon Egyetem: Veszprém, pp. 375-386. | Foltin Bianka, Kiss Virág Ágnes (2020): Fiatal versenysportolók étkezési szokásainak vizsgálata. Táplálkozásmarketing, 7(1), 79-88. https://doi.org/10.20494/TM/7/1/6 | IV. Agrártudományok Osztálya: A |
Mitev Ariel Zoltán, Irimiás Anna, Michalkó Gábor (2018): Trónok harca: sorozatnézésből utazási szándék. In: Józsa László, Korcsmáros Enikő, Seres Huszárik Erika (szerk.): A hatékony marketing: EMOK 2018 Nemzetközi Tudományos Konferencia konferenciakötete. Selye János Egyetem: Komárno, Szlovákia, pp. 657-666. | Irimiás, Anna; Mitev, Ariel Zoltán; Michalkó, Gábor (2021): Narrative transportation and travel: The mediating role of escapism and immersion. Tourism Management Perspectives, 38, Paper: 100793. https://doi.org/10.1016/j.tmp.2021.100793 | Q1, SJR: 1.761 |
Kenesei Zsófia, Bali Zsófia (2018): A túlkompenzáció fogyasztói magatartásra gyakorolt hatása = The effect of overcompensation on consumer behavior. In: Józsa László, Korcsmáros Enikő, Seres Huszárik Erika (szerk.): A hatékony marketing: EMOK 2018 Nemzetközi Tudományos Konferencia konferenciakötete. Selye János Egyetem: Komárno, Szlovákia, pp. 861-874. | Kenesei, Zsófia; Bali, Zsófia (2020): Overcompensation as a service recovery strategy: the financial aspect of customers' extra effort. Service Business, 14(2), 187-216. https://doi.org/10.1007/s11628-020-00413-w | Q1, SJR: 0.789 |
Balsa-Budai Nikolett, Szakály Zoltán (2018): Az önkéntes egyszerűsítők fogyasztói magatartásának vizsgálata debreceni egyetemisták körében. In: Józsa László, Korcsmáros Enikő, Seres Huszárik Erika (szerk.): A hatékony marketing: EMOK 2018 Nemzetközi Tudományos Konferencia konferenciakötete. Selye János Egyetem: Komárno, Szlovákia, pp. 106-116. | Balsa-Budai, Nikolett; Kiss, Marietta; Kovács, Bence; Szakály, Zoltán (2019): Attitudes of Voluntary Simplifier University Students in Hungary. Sustainability, 11(6), 1802. https://doi.org/10.3390/su11061802 | Q2, SJR: 0.581 |
Bayramov, Elimdar; Agárdi Irma (2018): Az észlelt kockázat utazási szándékra gyakorolt hatása a konfliktusövezetekben lévő desztinációkban: koncepcionális modell kialakítása. In: Józsa László, Korcsmáros Enikő, Seres Huszárik Erika (szerk.): A hatékony marketing: EMOK 2018 Nemzetközi Tudományos Konferencia konferenciakötete. Selye János Egyetem: Komárno, Szlovákia, pp. 242-252. | Bayramov, Elimdar (2022): Modelling travel intention in conflict-ridden destinations. Regional Statistics, 12(2), 75-94. https://doi.org/10.15196/RS120207 | Q2; SJR: 0.48 |
Berezvai Zombor, Agárdi Irma, Alt Mónika Anetta (2017): Az FMCG kiskereskedők földrajzi terjeszkedésében és innovációs tevékenységében lévő különbségek hatása a vállalatok teljesítményére. In: Bányai Edit, Lányi Beatrix, Törőcsik Mária (szerk.): Tükröződés, társtudományok, trendek, fogyasztás: Egyesület a Marketing Oktatásért és kutatásért (EMOK) XXIII. országos konferencia: Tanulmánykötet. Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar: Pécs, pp. 240-248. | Alt, Mónika Anetta; Berezvai, Zombor; Agárdi, Irma (2021): Harmony-oriented retail innovations and financial performance. European Journal of Innovation Management, 24(4) 1379-1399. https://doi.org/10.1108/EJIM-04-2020-0145 | Q1, SJR: 1.02 |
Agárdi Irma, Alt Mónika-Anetta, Berezvai Zombor (2017): A nemzetközi diverzifikáció, az innováció és a teljesítmény kapcsolata az európai élelmiszer-kiskereskedelemben. Közgazdasági Szemle, 64(7-8), 805-822. https://doi.org/10.18414/KSZ.2017.7-8.805 | Gazdaságtudományi Doktori Minősítő Bizottság: A hazai | |
Harsányi Dávid, Hlédik Erika (2017): A hazai borfogyasztói szegmensek 2016-ban. In: Bányai Edit, Lányi Beatrix, Törőcsik Mária (szerk.): Tükröződés, társtudományok, trendek, fogyasztás. Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar: Pécs, pp. 179-188. |
Hlédik, Erika, Harsányi, Dávid (2019): Towards quality consumption: Segmentation of the Hungarian wine market based on wine consumption and purchasing habits. International Journal of Wine Business Research, 31(4), 602-617. |
Q2, SJR: 0,501 |
Hlédik Erika, Horváth Csilla (2015): Termékattribútum-preferenciák stabilitásának vizsgálata különböző komplexitású termékek esetén. In: Bíró-Szigeti Szilvia, Petruska Ildikó, Szalkai Zsuzsanna, Kovács István, Magyar Mária (szerk.): Marketing hálózaton innen és túl - Az Egyesület a Marketing Oktatásért és Kutatásért XXI. országos konferenciájának tanulmánykötete. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: Budapest. pp. 285-294. |
Hlédik, Erika, Horváth, Csilla (2022): Strategic Use of Preference Stability Information for Product Evaluation. International Journal of Market Research, 64(6), 738-755. |
Q2, SJR: 0,771 |
Földi Katalin (2011): Élelmiszervásárlási szokások változása. In: Fojtik János (szerk.): Felelős marketing - A Magyar Marketing Szövetség Marketing Oktatók Klubja 17. országos konferenciájának előadásai. Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar: Pécs, pp. 209-218. | Földi Katalin (2014): Élelmiszer kiskereskedelmi üzletválasztási tényezők kvantitatív kutatása Szolnokon. Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing, 10(1), 21-28. http://journal.uni-mate.hu/index.php/etm/article/view/186/694 | IV. Agrártudományok Osztálya: A |