Válasszon nyelvet

Idén augusztus 26-28. között 30. alkalommal rendezték meg az EMOK (Egyesület a Marketing Oktatásért és Kutatásért) Nemzetközi konferenciát, amelynek ezúttal a PTE Közgazdaságtudományi Kara adott otthon. 

A konferencia nulladik napján a PhD Fórumon bemutatkozhattak a PhD hallgatók, akik visszajelzéseket kaptak a kutatási terveikre. 
A legígéretesebb doktori prezentáció díját a PhD Master szekcióban Bodon György, a Budapesti Corvinus Egyetem PhD hallgatója nyerte el.
A XXX. EMOK plenáris előadását  Justin Paul tartotta „Publishing on Reputed Journals:  DOs and DON'ts” címmel. A Professzor sikeresen publikáló kutató, aki hasznos tippeket nyújtott publikációs kihívások leküzdéséhez, és nem utolsó sorban az International Journal of Consumer Studies (IJCS; SJR Q1) főszerkesztője. A professzor ezen túlmenően a PhD Fórumon is részt vett mind előadóként, mind az értékelő panel tagjaként.
 
A konferencián az első nap a hagyományos szekcióelőadásoké volt a főszerep. Az ország marketingoktatásban élen járó intézményeiből és a határon túlról is érkező kollégák 11 szekcióban mutatták be aktuális kutatási kérdéseiket és eredményeiket. A konferencia Best Paper díját Lázár Erika, Nagy Ákos, Szűcs Krisztián: Az érzelmi élmény feltárása a kiskereskedelmi mobilalkalmazások használatában című tanulmánya nyerte el.
 
A második napon workshopokon volt mód elmélyülni 8 kiemelt témában az AI-tól az oktatásmódszertanon át az egyetemi-vállalati együttműködésig.

A konferencia fontos eleme volt a fenntarthatóság, amely számos területen megjelent kezdve a virágmagpapíros, ültethető névjegykártyától a repi ajándék helyett nyújtott edukációs játékig, amely eredményeként a résztvevők által gyűjtött pontokból és felnevelt virtuális fákból hamarosan Barcs mellett egy körülbelül 100 fából álló EMOK erdő is őrzi majd az idei konferencia emlékét.

A konferencia zárásaként pedig örömmel adtuk át a szervezői stafétát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatának. Találkozunk 2025 nyarán.

A beszámolót írta: Rácz-Putzer Petra

További képek elérhetők az EMOK Facebook-oldalán.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre

A * karakterrel jelölt mezők kitöltése kötelező
 

Adatok

Egyesület a Marketing Oktatásért és Kutatásért
1093 Budapest, Fővám tér 8.
info@emok.hu

Adószám: 18652279-2-43
Bankszámlaszám:
Magnet Bank 16200223-10038989